Rookvrije Generatie

Alliantie Nederland Rookvrij is een samenwerking van de Hartstichting, het Longfonds en KWF-kankerbestrijding. Wij ontwikkelden een animatie en een pitch speciaal gericht op bedrijven, om ze aan te haken op de Rookvrije Generatie: een generatie waarbij ieder kind de kans krijgt om volledig rookvrij op te groeien. Op weg naar een samenleving waar niemand meer lijdt en overlijdt aan roken!

Wist je dat roken de nummer 1 te voorkomen ziekte en doodsoorzaak is in Nederland? Elk jaar overlijden er nog steeds meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken; meer dan de slachtoffers van drank, drugs, misdaad én verkeer bij elkaar! Daarbij vindt 93% van de Nederlanders het belangrijk dat wordt voorkomen dat kinderen gaan roken. Daar speelt Alliantie Nederland Rookvrij op in met de Rookvrije Generatie.

Vivian: ”Bedrijven kunnen een grote rol spelen in het denormaliseren van de tabaksindustrie. Want waarom zou je als bedrijf investeren in een dodelijke industrie of faciliteer je jouw medewerkers om te roken? Aan ons de uitdaging om hiervoor een sterke boodschap te ontwikkelen, zodat we bedrijven stimuleren mee te gaan op weg naar een Rookvrije Generatie. Een mooie opdracht waar wij heel graag onze bijdrage aan leveren.”

Benieuwd wat jij als bedrijf kunt doen? Kijk dan op: www.rookvrijegeneratie.nl/bedrijven