Wildlands

WILDLANDS is al één van de meest duurzame dierenparken van Europa. Energie en water, grondstoffen en afvalstromen worden in het park in een gesloten kringloop gebruikt. Vanaf juli 2020 kunnen bezoekers ook hun PET-flessen apart inzamelen, zodat deze gerecycled kunnen worden.

In samenwerking met Wildlands zijn we de uitdaging aangegaan om het park nóg duurzamer te maken. Zij vroegen ons mee te denken over activaties om bezoekers te stimuleren PET-flessen apart in te zamelen van de rest. Deze activaties moesten niet alleen fun maar ook educatief zijn. Als antwoord hierop hebben wij een keyvisual ontwikkeld om met bezoekers te communiceren, diverse voorstellen gedaan voor activaties en speciale afvalbakken ontwikkeld. Zo nemen we bezoekers op een leuke manier mee in het proces van recycling!

Joost: ‘Wanneer bezoekers hun PET-fles inleveren bij het systeem in Nortica zien ze in het kort de ‘recycling-reis’ die de fles maakt voordat deze hergebruikt wordt. Bezoekers worden op deze manier in het park op een leuke én educatieve wijze geïnformeerd over recycling en het belang van het duurzaam omgaan met grondstoffen. We willen bezoekers meenemen in dit verhaal, zodat zij ook hun bijdrage kunnen leveren aan recycling. Een super leuk project met een onderscheidende activatie!’